Psiholog clinician și Psihoterapeut
Psiholog clinician și Psihoterapeut
Psiholog clinician și Psihoterapeut
white line
Psiholog clinician și Psihoterapeut
Important este ceea ce contează pentru tine!
Important este ceea ce contează pentru tine!
Important este ceea ce contează pentru tine!

Iuliana Popa - Psiholog clinician și Psihoterapeut
Du-te la conținut
Copilărie și adolescență - muguri ai diferențelor interpersonale
PSIHOLOG – Iuliana Popa – Psiholog Clinician și Psihoterapeut
Diferit înseamnă diferit, nu greșit!”
 
Diferențele individuale sunt evidente încă din copilărie și adolescență și se poate vorbi despre temperament.Cele mai multe modele și teorii cu privire la temperament au subliniat tendințele comportamentale care apar la începutul vieții, care sunt frecvent, dar nu exclusiv, emoționale și care au o bază biologică.
 
Temperamentul se referă la diferențele individuale în ceea ce privește stilul comportamental, cognitiv, reacțiile emoționale și fiziologice asociate cu nivelul de reactivitate și autoreglare, trăsături care sunt vizibile încă din copilăria timpurie.
 
Contribuția temperamentului la apariția problemelor emoționale și comportamentale a fost cercetată pe larg, în special în ceea ce privește problemele de externalizare, cum ar fi agresivitatea, hiperactivitatea și comportamentul opoziționist, și problemele de internalizare, cum ar fi anxietatea și depresia.
 
Evaluarea temperamentului și intervenția psihologică la copii și adolescenți pot facilita identificarea unor activități și preocupări potrivite caracteristicilor acestora, cât și prevenția unor dificultăți emoționale, comportamentale, sociale care pot fi asociate unor aspecte ce țin de temperament.

Suntem cu toții diferiți, din fericire!”
 Cum se dezvoltă primele trăsături de personalitate ale copiilor și adolescenților și cum vor arăta ele în personalitatea viitorului adult?


Cum ar putea influența personalitatea apariția psihopatologiei și care sunt primele semne? Răspunsurile la aceste întrebări sunt cruciale pentru a descrie, a înțelege, a explica și a prezice natura și parcursul vieților individuale de-a lungul timpului.
 
Personalitatea reprezintă tendințele sau tiparul unei persoane de a se comporta, de a gândi și de a simți. Altfel spus, sunt trăsături care se manifestă în moduri consecvente, consistente și trans-situaționale.
 
Trăsăturile de personalitate modelează variate aspecte de-a lungul vieții, influențează funcționarea socială, școlară, academică, profesională, sănătatea și starea de bine. Copilăria și adolescența sunt considerate perioade de formare și transformare în viața unei persoane. Sunt evidente diferențele individuale care există între persoane, astfel că unii copii sau adolescenți sunt exuberanți, dezinvolți, în timp ce alții sunt rezervați, timizi, unii sunt impulsivi, alții sunt impasibili.
 
Evaluarea personalității în cazul copiilor și adolescenților este adaptată procesului de formare și cristalizare a structurilor de personalitate, fiind surprinse elemente relevante pentru etapa de dezvoltare în care se află și care prezintă posibilitatea de stabilizare în personalitatea viitorului adult.
 
Dacă ai întrebări, neclarități, dorești să îmi spui ceva sau să faci o programare, te invit să mă contactezi!
Bulevard Eroii Sanitari 63
Sector 5, București
0770 330 330
contact@iulianapopa.ro
Bulevardul Eroii Sanitari 63
Sector 5, București
0770 330 330
contact@iulianapopa.ro
Bulevardul Eroii Sanitari 63
Sector 5, București
0770 330 330
contact@iulianapopa.ro
Înapoi la cuprins