Psiholog clinician și Psihoterapeut
Psiholog clinician și Psihoterapeut
Psiholog clinician și Psihoterapeut
white line
Psiholog clinician și Psihoterapeut
Important este ceea ce contează pentru tine!
Important este ceea ce contează pentru tine!
Important este ceea ce contează pentru tine!

Iuliana Popa - Psiholog clinician și Psihoterapeut
Du-te la conținut
De ce un psiholog?
PSIHOLOG – Iuliana Popa – Psiholog Clinician și Psihoterapeut

De cele mai multe ori, decizia de a apela la serviciile psihologice este una destul de dificilă și asociată cu o serie de prejudecăți. Uneori ne spunem că ne vom descurca și singuri, că avem prieteni cu care vorbim, că doar oamenii slabi au nevoie de psiholog pentru a depăși dificultățile. Aceste credințe limitative pot lua variate formulări.

Expun în cele ce urmează câteva informații generale despre domeniul psihologiei clinice și psihoterapiei:

- Psihologul este o persoană cu pregătire de specialitate. Așa cum mergem la medicul stomatolog când avem probleme de sănătate orală în ciuda faptului că știm cu toții câte ceva despre dinți, carii, gingii și așa mai departe, la fel mergem la psiholog când avem diferite probleme de viață sau de sănătate mintală, deși știm cu toții câte ceva despre relații, emoții, gânduri, parenting etc.
- Psihologul are educația și formarea profesională pentru a realiza evaluare psihologică cu referire la factorii psihologici implicați/relevanți pentru sănătate și boală, la copii și adulți, cu relevanță pentru individ, cuplu, familie, societate.
- Psihologul care competența de a realiza intervenție psihologică cu scopul de a modifica mecanismele psihologice implicate în sănătate, dezvoltare, tulburare/boală mintală, autocunoaștere și dezvoltare personală, de a asigura controlul factorilor psihologici și de a preveni psihopatologia.
- Psihologul acționează prin intermediul intervențiilor psihologice cu scopul de a diminua sau elimina simptomatologia diverselor tulburări mintale (tulburări de neurodezvoltare, tulburări depresive, tulburări anxioase, tulburări obsesiv-compulsive, tulburări asociate traumei și factorilor de stres, tulburări de comportament alimentar, tulburări ale ciclului somn-veghe, disfuncții sexuale, tulburări legate de consumul de substanțe și dependențe etc.), cu scopul de a susține depășirea unor obstacole și dificultăți sau cu scopul optimizării unor aspecte psihologice.
- Cadrul specific serviciilor psihologice asigură prezența unui climat securizant și a confidențialității.
- Stabilirea obiectivelor și derularea procesului psihologic se realizează într-o manieră colaborativă, flexibilă, adaptată contextului și nevoilor persoanei.
- Psihologul acționează cu mintea din inimă și inima din minte, uneori spunându-ți ceea ce ai nevoie să auzi, nu ceea ce ai vrea să auzi.
- Psihologul susține și sprijină creșterea calității vieții în ceea ce privește variate domenii de funcționare (domeniul sănătății, academic, profesional, familial, interpersonal, intrapersonal).
- Psihologul susține și sprijină diminuarea sau eliminarea tiparelor cognitive, emoționale și acționale dezadaptative.
- Psihologul susține și sprijină diminuarea sau eliminarea efectului potențial al unor evenimente adverse timpurii asupra vieții ulterioare a persoanei.
- Psihologul stimulează crearea și menținerea unor relații interpersonale semnificative și funcționale.
- Psihologul stimulează creșterea și optimizarea conștientizării, acceptării și autoreglării emoționale, cognitive, comportamentale, relaționale, somatice și spirituale.
- Psihologul sprijină adoptarea unor strategii care susțin sănătatea mintală (de exemplu, strategii de reglare a stresului care vizează creșterea tiparelor sănătoase de somn, alimentație și activitate fizică).

Drumul spre tine ...
este
Drumul spre mai bine ...



Te invit să completezi Inventarul stării de bine autopercepute (ISBA)!


Dacă ai întrebări, neclarități, dorești să îmi spui ceva sau să faci o programare,
te invit să mă contactezi!







Bulevardul Eroii Sanitari 63
Sector 5, București
0770 330 330
contact@iulianapopa.ro
Bulevardul Eroii Sanitari 63
Sector 5, București
0770 330 330
contact@iulianapopa.ro
Bulevardul Eroii Sanitari 63
Sector 5, București
0770 330 330
contact@iulianapopa.ro
Înapoi la cuprins