Psiholog clinician și Psihoterapeut
Psiholog clinician și Psihoterapeut
Psiholog clinician și Psihoterapeut
white line
Psiholog clinician și Psihoterapeut
Important este ceea ce contează pentru tine!
Important este ceea ce contează pentru tine!
Important este ceea ce contează pentru tine!

Iuliana Popa - Psiholog clinician și Psihoterapeut
Du-te la conținut
Viziunea mea și povestea logo-uluiLegătura mea cu psihologia a luat naștere la sfârșitul ciclului de învățământ gimnazial. Primul contact a fost cu instrumentele de evaluare psihologică, neștiind pe atunci că această ramură a psihologiei poartă denumirea de psihologie clinică.

Fiind o persoană foarte curioasă și cu o nevoie mare de introspecție și autoanaliză, am căutat diverse mijloace de autocunoaștere, înțelegere a propriei persoane și a celor din jur, a ființei umane la modul general.

În adolescență, fiind în postura de beneficiar al serviciilor psihologice, am simțit pe propria piele eficiența psihoterapiei. În acest fel am reușit să merg dincolo de partea teoretică a psihologiei pe care o studiam și să văd psihologia în acțiune. Nu mi-a luat mult să constat complexitatea psihicului uman și să conștientizez infinitatea posibilităților lui de manifestare.

Am conștientizat că fiecare dintre noi ducem un “ghiozdan” în care am pus ce am primit de la părinți, familie, profesori, prieteni etc., un ghiozdan care uneori este greu, uneori ne împiedică să mergem înainte, uneori are lucruri care nu ne sunt de folos, iar uneori uităm să ne uităm la resursele pe care le avem în acest ghiozdan.

Am învățat sau mi-am amintit că nu există oameni buni și oameni răi. Există oameni care uneori fac fapte bune sau rele, ambele situații având un motiv în spate.

Nu am descoperit sensul vieții, am descoperit sensul vieții mele și îmi doresc să însoțesc și alte persoane în a descoperi sensul vieții lor.

Nu cred în adevăruri universal valabile, nu cred în rețete psihologice, ci cred că psihologia și, cu precădere, psihoterapia, este despre a spijini o persoană în a-și “găti” viața pe care și-o dorește, în a găsi rețeta potrivită pentru propria viață.

În relația de cuplu am descoperit că diferențele sunt oportunități de creștere și dezvoltare, sunt căi de a înțelege diversitatea umană și irepetabilitatea unei ființe.

În rolul de părinte am descoperit cel mai important factor de conștientizare și dezvoltare personală care există, din punctul meu de vedere: copilul.

Parcursul academic și profesional s-a împletit cu experiențele de viață și cu pasiunea mea pentru psihologie astfel că psihologia este pentru mine o profesie pe care o fac cu inima, având la bază creierul, mintea, știința, cunoștințele, principiile etice și deontologice. Aceasta este parte a poveștii logo-ului meu.

Am înțeles că din bine poți face bine. Am învățat să mă uit spre mine și să mă descopăr prin fiecare interacțiune, prin fiecare experiență.

Am ales psihoterapia integrativă deoarece cred în complexitatea și unicitatea ființei umane. Cred în importanța și impactul relațiilor, relații indispensabile încă de la începutul vieții noastre (intrauterine) și chiar mai devreme.

Cred în faptul că răul care poate lua diverse forme se propagă, însă sunt convinsă că același lucru se întâmplă și cu binele. Cred în faptul că, prin prisma vocației mele, am șansa de a fi sprijin pentru schimbări mai mici sau mai mari și că aceste schimbări în bine vor merge mai departe, ca un Domino care construiește, nu dărâmă.

Logo-ul cuprinde, de asemenea, această parte a viziunii mele.

Tot acest demers de a transpune viziunea mea (și schițele mele caricaturale) într-o imagine cu sens a fost posibil datorită lui Marian Moncea care are darul de a spune povești prin artă și cu artă. A reușit și de această dată să spună o poveste în povestea mea și îi mulțumesc.

Vă invit să descoperiți și să vă descoperiți prin intermediul www.marianmoncea.ro!

Bulevardul Eroii Sanitari 63
Sector 5, București
0770 330 330
contact@iulianapopa.ro
Bulevardul Eroii Sanitari 63
Sector 5, București
0770 330 330
contact@iulianapopa.ro
Bulevardul Eroii Sanitari 63
Sector 5, București
0770 330 330
contact@iulianapopa.ro
Înapoi la cuprins